Osteopathie

Het consult van uw paard vindt plaats bij u op locatie. Na een grondige analyse wordt een inventarisatie gemaakt van de gezondheid van uw paard en uw verwachtingen.

U kunt de behandeling zowel curatief als preventief inzetten om uw paard in optimale conditie te houden en blessures te voorkomen.

De behandeling bestaat uit een osteopathische behandeling aangevuld met toepassingen en technieken uit chiropractie, sportmassage, natuurgeneeskunde, dry needling en equi-taping.
Daarnaast ontvangt u adviezen rondom welzijn en fitness van uw paard.

Osteopathie is een manuele therapie gebaseerd op uitgebreide kennis van anatomie, neurologie en fysiologie.

Het doel is het herstellen van de beweeglijkheid en de natuurlijke balans zodat uw paard zich weer vrij en soepel kan bewegen.

Interesse in een behandeling?  Bel voor informatie of een afspraak Lieneke: 06-51718741

Belangrijke informatie voor de behandeling;
  • Het is belangrijk voorafgaande aan de behandeling de medische voorgeschiedenis, eventuele dracht en gebruik van medicatie te vermelden.
  • Daarnaast is het van belang dat het paard droog en schoon klaar staat zodat het goed mogelijk onderzocht en behandeld kan worden.

 Belangrijke informatie na de behandeling;

  • Na de behandeling wordt vaak een aantal dagen rust van rijden en longeren geadviseerd. Houdt hier rekening mee met uw planning van lessen en competitie.
  • Omdat het belangrijk is dat het lichaam van het paard de afvalstoffen kan afvoeren adviseren we het paard na de behandeling in de wei/paddock te zetten of minimaal tien minuten met het paard aan de hand te gaan stappen voor het in de stal gezet wordt.
  • Na de behandeling ontvangt u binnen vijf werkdagen een digitaal behandelverslag wat dient als leidraad voor het herstel na de behandeling.